Danmark Udforsker Fossiler

Fossil og dreng
Vi inviterer alle til at dykke ned i fossilernes og geologiens verden fra hjemmet, museet eller naturen. Gennem fossiljagt samt forskellige events og aktiviteter kan dy komme tættere på livets og Jordens udvikling.

Fortidens verden har efterladt en masse spor – bl.a. i form af fossiler, der kan findes på stranden, ved klinter og i grusgrave. Ved at tage udgangspunkt i disse spor fra fortiden skal projektet hjælpe med at sætte fokus på Danmarks og Jordens forhistorie og samtidigt lægge op til at kigge på natur, klima og biodiversitet fra en ny vinkel.

Som en del af projektet udvikler museet en ny national fossilportal, der bliver et samlingssted for alle med interesse for fossiler. Portalen skal være et springbræt til, at du selv kan gå på fossiljagt i Danmark og starte din egen samling. Du vil også kunne dele dine fund med andre brugere på portalen samt hjælpe med at identificere fund og vidensdele.

Senere vil Statens Naturhistoriske Museum invitere dig til at deltage i forskningsaktiviteter, der involverer museets palæontologiske samlinger, så du får et bedre indblik i, hvordan forskerne arbejder med geologi og fossiler.

Fossiljæger?

Prøv den nye online platform MitFossil og bliv en del af fællesskabet.

Tak til...

Projektet bliver udviklet på baggrund af en bevilling givet til Statens Naturhistoriske Museum af GeoCenter Danmark.