Svampeatlas

Svamp i skoven
Nu kan du blive klogere på vilde svampe i Danmark. I Svampeatlas kan du søge viden om svampe, bidrage med billeder af dine egne fund og lære mere om de svampe, du finder.

I appen Svampeatlas kan du hurtigt og nemt få hjælp til at artsbestemme den svamp, der står i skovbunden foran dig. Du tager et billede af svampen, og så kommer appen med gode bud på, hvilke svampearter der kan være tale om.

I appen fungerer billedgenkendelsen ved, at du vælger 'navneforslag'. Her får du analyseret dit foto ved hjælp af kunstig intelligens og får en række bud på, hvilke arter af svampe der kan være tale om. Den svampeart, som algoritmen anser for at være den mest sandsynlige, vil altid ligge øverst. På hjemmesiden hedder funktionen det samme og findes under Svampebogen.

Selvom billedgenkendelse kan se ud som en hurtig genvej til at skelne mellem giftige og spiselige svampe, er det dog vigtigt at understrege, at den ikke kan stå alene. Du må aldrig spise en svamp, selvom fotogenkendelsen foreslår, at det er en spiselig svamp, du har fundet. Du bør altid spørge en erfaren svampekender til råds.

Tak til...

Danmarks Svampeatlas har eksisteret siden 2009 som et samarbejde mellem Foreningen til Svampekundskabens Fremme, Center for Makroøkologi, Mycokey og Statens Naturhistoriske Museum, og er udviklet med støtte fra Aage V. Jensen Naturfond.

Der findes mindst 8.000 arter af svampe i Danmark

I virkeligheden er det, de fleste forstår ved en svamp, kun en del af svampen. Det er nemlig svampens frugtlegemer, der dukker på af jorden, mens størstedelen af svampen ligger som et net, et såkaldt mycelium, under jordoverfalden.