Handicapforhold
Forhold på Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5 - 7
1350 København K
Museet på Øster Voldgade ligger i en ældre fredet bygning med begrænset adgangsforhold for kørestolsbrugere.
Visse områder af museet kan kun besøges, hvis du er i stand til at klare enkelte trappetrin alene eller ved en ledsagers hjælp.
Adgang med kørestol
Adgang til museet med kørestol foregår dels via en elevator fra gården til stueetagen og dels via en medarbejderelevator til 1. sal. Det kræver assistance fra en medarbejder at benytte medarbejderelevatoren. Enkelte udstillinger på 1. sal kan ikke tilgås med kørestol.
Bemærk, at medarbejderelevatorens indvendige mål er 0,73 m (døråbning) x 1,5 m (dybde) og har en maks. vægt på 300 kg.
Forhold i Botanisk Have og Palmehuset
Gothersgade 128
1123 København K
Der er fine forhold for kørestole udenfor i Botanisk Have. Enkelte steder på Stenhøjen og Observatoriehøjen er der stejle stigninger, hvor det er nødvendigt at have en hjælper med.
Indenfor i det fredede Palmehus er der begrænset mulighed for at manøvrere rundt, og vi anbefaler derfor, at man har en ledsager med til at hjælpe ved de smalle passager og døråbninger, som adskiller klimazonerne.
Det er desværre ikke muligt at tilgå de lave væksthuse i Palmehus-komplekset herunder Sommerfuglehuset med kørestol.
Solsikkesnoren
Statens Naturhistoriske Museum er, sammen med de øvrige Parkmuseer, en del af Solsikkeprogrammet. Hvis du har et usynligt handicap, kan du få udleveret en gratis Solsikkesnor i museumsbutikken. Solsikkesnoren er et signal til omverdenen om, at du måske har behov for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Som en del af Solsikkeprogrammet er vores frontpersonale blevet klædt på til at skabe trygge og imødekommende rammer for dit besøg – både på museet og i Botanisk Have.