Den nye museumsbygning

Ny museumsbygning i Botanisk Have
Et af de største danske museumsbyggerier i nyere tid nærmer sig sin afslutning. Om nogle år åbner Statens Naturhistoriske Museums nye bygning i Botanisk Have i København for publikum, og dermed er naturhistorien i Danmark for første gang nogensinde samlet på ét sted.

Alle museets forskningsområder repræsenteres i den nye museumsbygning, hvor de besøgende oplever geologien, biologien, zoologien og klima-historien som en samlet fortælling med fokus på menneskets plads i naturen. Her inviteres de besøgende på en rejse gennem dyre-, plante- og mineralriget, når vi åbner en dør til udforskningen af verden omkring os. 

Det er museets vision at styrke forbindelsen mellem mennesker og natur, og vi ønsker at inspirere, engagere og give alle mulighed for at nyde, forstå og passe på naturens mangfoldighed, uanset om det er gennem borgerdreven forskning som Citizen Science-projekter, aktiv naturbevarelse eller blot at vække en nysgerrig opmærksomhed under skovturen.

Bag kulisserne i konservatorernes værksted

l de kommende udstillinger i den nye museumsbygning installerer vi over 3.000 genstande fra vores samlinger. De kommer i alle former og størrelser, inklusive dinosauren Misty – vores 17 meter lange Diplodocus, skelettet af den enorme grønlandshval og skjolddyret Glyptodon.

Bag kulisserne er museets konservatorer i fuld sving med det omfattende arbejde med at registrere og behandle museets genstande, så de kan flyttes forsvarligt til den nye museumsbygning og magasiner.

Bag kulisserne på byggepladsen

/
4

Byggeriet

Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds har tegnet museet, der snart åbner i hjørnet af Botanisk Have i hjertet af København. Det samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse, og Botanisk Have bliver samtidig en helt central brik i den fremtidige museumsoplevelse.

Når det nye museum står færdigt, vil det rumme en naturhistorisk samling med mere end 14 millioner genstande. Samlingerne af skeletter, skind, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler og mineraler dokumenterer livets mangfoldighed og udvikling og danner grundlaget for museets forskning, uddannelse og formidling.

Det nye museum vil styrke muligheden for fortsat at være med helt i front i den naturvidenskabelige forskning, ligesom det vil styrke den vigtige fødekæde til de naturvidenskabelige uddannelser.

Det nye museum forventes åbne for publikum om et par år.

Tak til...

Den nye museumsbygning er støttet af VILLUM Fonden, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Det Obelske Familiefond. De nye udstillinger er støttet af A.P. Møller Fonden.