Palmehuset i Botanisk Have - forår

Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

Bliv klogere på, hvordan planter er blevet brugt som lægemidler gennem historien i både myter, ritualer og moderne forskning.

Selvom den danske jord primært er blevet dyrket for at få fødevarer og foder, findes der også enkelte steder, hvor det var planternes medicinske egenskaber, der var målet med dyrkningen. I 1600-tallet blev Botanisk Have grundlagt af Christian IV som en medicinsk urtehave, hovedsageligt med skandinaviske arter. Sidenhen er der kommet eksotiske arter til, og havens formål har ændret sig til bevarelse og beskyttelse af vilde og truede planter fra hele verden.

Kom med på en rundvisning, hvor vi kigger nærmere på både gamle myter, overtro, ritualer fra planternes verden og plantemedicin gennem tiden.

Billetten giver samtidig fri adgang til ét besøg på egen hånd i Palmehuset på dagen for rundvisningen inden for almindelig åbningstid.

Praktisk information

Varighed: 1½ time.

Gæster: Der kan være op til 25 deltagere på en rundvisning. Rundvisningen henvender sig til voksne.

Mødested: Indgang via hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 126). Vi mødes foran Botanisk Haves butik. Billetten fremvises ved fremmøde.

Tilgængelighed: Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage i rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

Købsbetingelser: Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Ændringer: Der tages forbehold for ændringer i programmet pga. vejrforhold eller renoveringsarbejde i Botanisk Have og Palmehuset.

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Haven blev anlagt i 1874 efter en haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

/
3