Illustration af videnskabelig ekspedition

Videnskabelige opdagelsesrejser til den yderste grænse

FOREDRAG: Bag om temaet på ny sæson af populær podcast

Nogle af historiens største opdagelsesrejsende har hjembragt værdifulde skatte til Statens Naturhistorisk Museum. Det er temaet for dette eksklusive event, hvor vært for den populære podcast ’Den yderste grænse’, Bjørn Harvig, optræder på scenen sammen med fire eksperter til en aften dedikeret til ekspeditioner for at lede efter dinosaurer-æg, uopdagede træer og eksotiske dyr.

I podcasten ’Den yderste grænse’, der har rundet flere end 150 episoder, møder vi vært og eventyrer Bjørn Harvig, som sammen med sine gæster udfolder historierne om de største opdagelsesrejsende gennem tiden. Den næste sæson af ’Den yderste grænse’ sætter fokus på opdagelsesrejsende, der har indsamlet genstande af særlig naturvidenskabelig værdi; genstande der i dag indgår i Statens Naturhistoriske Museums videnskabelige samlinger.

I den anledning arrangerer vi en aften på museet, hvor Bjørn Harvig og fire af eksperterne fra de kommende programmer fortæller de fantastiske beretninger om fire ekspeditioner og deres videnskabelige betydning.

Vi skal på rejse til det ydre Mongoliet for at udgrave dinosauer-æg med Roy Chapman Andrews og palæontolog Bent Lindow. Vi skal finde Palmehusets store koglepalme i det sydlige Mexico med Frederik Liebmann og antropolog Mille Gabriel.

Vi skal med storvildtjægeren Bøje Benzon på jagt efter gorillaer og okapier i Belgisk Congo i selskab med Miriam Koktvedgaard Zeitzen. Og så skal vi med botanikeren Carl Skottsberg og etnobotaniker Jens Soelberg til verdens mest isolerede beboede ø, Påskeøen, for at finde det allersidste toromirotræ.

Halvvejs serverer vi – i aftenens ekspeditionsånd – et glas gin og tonic, og man kan besøge udstillingen 'Vilde vidunderlige verden', hvor man kan se flere af genstandene, der omtales på aftenen.

Efter showet vil det være muligt at hilse på de optrædende samt købe og få signeret bogen ’Ukendt Land den yderste grænse’.

Arrangementet er et samarbejde mellem ’Den yderste grænse’, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske Museum. ’Den yderste grænse’ produceres af Nationalmuseets mediehus Vores Tid.