Besøgstal over al forventning på Statens Naturhistoriske Museum
Ved udgangen af 2021 havde over 288.000 gæster lagt vejen forbi en af Statens Naturhistoriske Museums besøgsadresser. De flotte besøgstal var tæt på publikumsrekord, og blev opnået på trods af fire måneders Corona-relaterede nedlukninger. Men allerede tirsdag den 5. juli i år havde mere end 200.000 gæster besøgt museets udstillinger, og det betyder, at der er lagt op til endnu et år med rigtig gode besøgstal.
- Vi er meget glade for de flotte resultater, vi har opnået de senere år. Det viser, at vi er på rette vej med vores udstillinger og deres formidling af naturens verden. Vi har indtil nu haft en forventning om et besøgstal på ca. 400.000 om året, når den nye museumsbygning i Botanisk Have åbner for publikum om et par år. Det tal er allerede nu inden for rækkevidde, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.
De voksende besøgstal på Statens Naturhistoriske Museum blev grundlagt med en ny strategi for særudstillinger, hvor forskellige formater afprøves på vejen frem mod åbningen af den nye museumsbygning i Botanisk Have. De voksende besøgstal på Statens Naturhistoriske Museum blev grundlagt med de to særudstillinger Microsculpture i 2017 og Fashioned from nature i 2019.
Begge udstillinger benyttede nyskabende elementer for at fortælle om naturens verden og menneskets forhold til den. Men det store gennembrud kom med den ikoniske udstilling Dinosaurernes konge, som formåede at få et rekordstort antal gæster til museet, på trods af at udstillingen måtte lukke ned i to perioder på grund af Covid-19. I dag oplever museets nye satsning Neandertaler, som er udviklet i samarbejde med Moesgaard Museum i Aarhus, også rigtigt flotte besøgstal.
- Det er en udvikling, vi har arbejdet på i flere år, og som vi nu kan se bærer frugt. Vores gæster er yderst positive, når vi spørger til deres oplevelser på museet. Vi har endda opnået at få et rigtigt godt tag i de unge, som ellers er en svær aldersgruppe at få på museumsbesøg. Jeg er derfor overbevist om, at vi har lagt grunden til, at den nye museumsbygning bliver et internationalt anerkendt fyrtårn med spændende og nyskabende fortællinger om mennesket og vores forhold til naturen, slutter Peter C. Kjærgaard.